Opened 2 years ago

Last modified 20 months ago

#3538 new defect

MailNotifier and UserList appear to get confused with Unicode user names

Reported by: hcma Owned by:
Priority: minor Milestone: 0.9.5
Version: 0.8.12 Keywords: unicode handling
Cc:

Description

When a user has non-ASCII characters in his/her name the notification email seems to get confused.

I am obscuring some of the details, but basically the "To" portion of the email gets formatted incorrectly, even though the body appears to have the correct information. Here is an example the malformed message:

From: <support@foo.com>
Date: Fri, Apr 22, 2016 at 4:53 PM
Subject: buildbot failure in blah on blah
To: Eğre Fo"@foo.com, "o <efoo@foo.com>"@foo.com


The Buildbot has detected a new failure on builder blah while building. Full details are available at:
    blah

Buildbot URL: http://build.foo.com/

Buildslave for this Build: blah

Build Reason: The SingleBranchScheduler scheduler named 'master branch' triggered this build
Build Source Stamp: [branch master] xxx
Blamelist: Eğre Foo <efoo@foo.com>

Also, when clicking on Buildbot's user list, this particular user (who has Unicode characters in his name) is not listed.

Change History (6)

comment:1 Changed 2 years ago by hcma

  • Priority changed from major to minor

comment:2 Changed 2 years ago by dustin

  • Milestone changed from undecided to 0.9.1
  • Type changed from undecided to defect

comment:3 Changed 2 years ago by tardyp

  • Milestone changed from 0.9.1 to 0.9.2

Ticket retargeted after milestone closed

comment:4 Changed 22 months ago by tardyp

  • Milestone changed from 0.9.2 to 0.9.3

Ticket retargeted after milestone closed

comment:5 Changed 21 months ago by tardyp

  • Milestone changed from 0.9.3 to 0.9.4

Ticket retargeted after milestone closed

comment:6 Changed 20 months ago by tardyp

  • Milestone changed from 0.9.4 to 0.9.5

Ticket retargeted after milestone closed

Note: See TracTickets for help on using tickets.